Μπέτυ Μπαζιάνα: «Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους αν έκλεψε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την πεποίθησή της ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έναν συμβιβασμό, όχι όμως ταπεινωτικό, καθώς όπως εξηγεί η ίδια, δεν πρόδωσε τον λαό, εξέφρασε η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία, ενώ δεν διστάζει να τονίσει πως «ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς».

Στην πρώτη της συνέντευξη στα τρία χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας, η Μπέτυ Μπαζιάνα τονίζει:

«Ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι' αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του και άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε. Πάλεψε να διαχειριστεί μια σκληρή, αμετακίνητη κατάσταση που ορθώθηκε μπροστά του άκρως απειλητική. Και το πήγε ως το όριο που είχε η χώρα μπροστά στην τρομακτική πίεση, τον πνιγμό, την τιμωρία. Είναι περιττό να πω αν συμφωνεί ο Τσίπρας με ό,τι αναγκάστηκε να κάνει, ότι θα ήθελε να κάνει τα πράγματα αλλιώς. Ναι, αγωνίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε έχοντας απόλυτα συναίσθηση της επικίνδυνης κατάστασης. Και στην τελευταία πρόταση συμφωνίας από τους δανειστές, στο εκβιαστικό take it or leave it πάλεψε όσο άντεξε».

Στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η σύντροφος του πρωθυπουργού μιλά για το πώς έζησε τα ακραία πολιτικά γεγονότα το καλοκαίρι του 2015, όντας στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα,  σημειώνοντας πως  «η διακυβέρνηση που παρέλαβε δεν ήταν ένα καθαρό ένα άγραφο χαρτί, ώστε να ξεκινήσει από το μηδέν. Το τεφτέρι είχε πολλά χρωστούμενα. Έπρεπε να παζαρέψει, να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτά, με άξονα τις αξίες στις οποίες εκλέχτηκε».«Οι δανειστές συμπεριφέρονταν σαν τιμωρητική, φασιστική μπότα»
Αναφερόμενη στους δανειστές, σημειώνει ότι συμπεριφέρονταν «σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις "δεν αντέχω άλλο"... Λες και δεν είχες δικαίωμα να αντιστέκεσαι».


via http://ift.tt/2CVufRP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.