Το να βλέπεις τον Σεφερλή ντυμένο Δία να μιλάει για την ορθοδοξία δεν είναι μαγκιά είναι αυτοταπείνωση

Σκετσάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε hoaxes για ελληνική γλώσσα και ελληνικό μπολιτισμό

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του βάηραλ έρχεται να εγκαινιάσει με τον πιο αποκαριδιωτικό τρόπο τη νέα χρονιά, αγαπητοί φίλοι, μιας και ένα απόσπασμα από την παράσταση «Αγάπη Μόνο» του Μάρκου του Σεφερλή κάνει τον γύρο του facebook με τον ευφάνταστο τίτλο «Συγχαριστήρια στον κ. Μάρκο Σεφερλή για αυτό το σκέτς».

Η σελίδα «Ελληνικές Δραχμές», η οποία προφανώς κερνάει αφειδώς ελληνικές συναισθηματικές δραχμούλες σε ένα καιρό που οι λογαριασμοί έρχονται σε ευρώ, ανέβασε αυτό το σκετσάκι του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ο κωμικός, ντυμένος Διας και πλαισιωμένος από το Δωδεκάθεο κάνει κήρυγμα και προπαγάνδα υπέρ της Ορθοδοξίας, αραδιάζοντας back to back ιστορικές ανακρίβειες και ρατσιστικές μπαλαφάρες για να ευθυμίσει το κοινό που κάθεται στις πλαστικές καρέκλες του Περοκέ.


Εάν έχετε γερό στομάχι για να δείτε τι γίνεται βάηραλ στην Ελλάδα του 2018 πατήστε το play και μάθετε ότι η ελληνική γλώσσα γαμάει όλες τις άλλες. Ότι εμείς φτιάχναμε παρθενώνες και οι άλλοι εντωμεταξύ έτρωγαν βελανίδια. Ότι οι Γερμανοί το μόνο που έχουν ανακαλύψει είναι το ανθρώπινο σαπούνι. Ότι η εθνοαπελευθερωτική επανάσταση ξεκίνησε στην Αγία Λαύρα και διάφορα τέτοια εθνοφιξιόν.

Kάπου προς το τέλος της παράστασης, μετά από τραγουδάκια, λογοπαίγνια, αγάπη μόνο και τα σχετικά, έρχεται εκείνο το σημείο που ο τραγωδός «σοβαρεύει» και σου λέει το «σημαντικό». Εκείνο το σημείο μετά το ρεφρέν που φεύγει η μουσική και μένουν μόνο τα λόγια. Αυτό είναι το σκετσάκι του Σεφερλή. Και τα λόγια του ευχόμασταν να μην είναι δείγμα του δικού μας μπολιτισμού.


via http://ift.tt/2lWxEbT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.