Αναστολή της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναστολή χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στη γείτονα αποφάσισε τη Δευτέρα το Διοικητικό Εφετείο, κάνοντας δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης.

Το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε την αναστολή χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κάνοντας έτσι δεκτό το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον αξιωματικό, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά. «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», ανέφερε προ ημερών η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε προ ημερών ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.


via http://ift.tt/2EjvLg3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.