Συρία: Τέταρτη ημέρα συγκρούσεων στο Αφρίν

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, κυρίως με αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την Άγκυρα, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι μάχες επικεντρώνονται σήμερα στα τουρκοσυριακά σύνορα, κυρίως στο βόρειο και νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής της Αφρίν», επεσήμανε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, τονίζοντας ωστόσο ότι παρότι «οι συγκρούσεις είναι σφοδρές, το μέτωπο είναι πολύ πιο περιορισμένο από χθες». «Τα τουρκικά αεροσκάφη εξαπολύουν και πάλι επιδρομές στις μεθοριακές περιοχές της βορειοδυτικής Αφρίν», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι Σύροι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχονται στο πλευρό της Άγκυρας εξαπέλυσαν νέα επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της Αφρίν, καταφέρνοντας να εισέλθουν στο χωριό Κάσταλ Τζάντο. Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και ο λόφος Μπαρσάγια, τον οποίο κατέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη των ανταρτών.

Από το Σάββατο 26 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί, όπως και 25 φιλοτούρκοι Σύροι αντάρτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παρατηρητηρίου, το οποίο επίσης αναφέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους, για να γλιτώσουν από τις μάχες. Επιπλέον, η μη κυβερνητική οργάνωση, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, επεσήμανε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εμποδίζουν τους εκτοπισμένους να διασχίσουν κυβερνητικά περάσματα για να φτάσουν σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Παράλληλα, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους στην περιφέρεια της πόλης Καμιτσλί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο παιδιά, όπως ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Η πόλη αυτή της βορειοανατολικής Συρίας βρίσκεται στη μεθόριο με την Τουρκία, σε μια άλλη περιοχή που ελέγχεται επίσης από τους Κούρδους.

Πηγή: kathimerini.gr


via http://ift.tt/2Bllfmt

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.