Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό αρωματικό αυτοκινήτου
Τα αρωματικά αυτοκινήτου που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως είναι αρκετά ακριβά, υπερτιμημένα θα έλεγα. Και τις περισσότερες φορές που αγοράζω ένα η μυρωδιά του είναι τόσο ανυπόφορη που μου προκαλεί αδιαθεσία. Χώρια τα χημικά στα οποία είναι ποτισμένα. Αντίθετα αυτή η φυσική λύση έχει πολύ καλή διάρκεια και δίνει διακριτικό άρωμα.

Υλικά για το αρωματικό αυτοκινήτου

  • Φύλλο φελού
  • Φύλλο τσόχας
  • Αιθέρια έλαια της επιλογής μας
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Βελόνα και κλωστή
  • Εργαλείο που ανοίγει τρύπες
  • Σπάγκος

Η διαδικασία

Κόβουμε το φύλλο φελλού και το φύλλο τσόχας σε ένα σχήμα που μας αρέσει και τα κολλάμε. Μπορούμε να εκτυπώσουμε από το διαδίκτυο ένα σχήμα, πχ ζωάκι, δεντράκι, καρδιά ή λουλούδι και να το χρησιμοποιήσουμε σαν πατρόν.
Εγώ είπα να φτιάξω με την τσόχα μία φέτα λεμονιού. Ήθελα να παιδευτώ λίγο παραπάνω… Για το λεμονάκι μου χρειάστηκα έναν κίτρινο κύκλο τσόχας (8εκ. διάμετρος), έναν λευκό με 7 εκ. διάμετρο, έξι μικρά τριγωνάκια κι έναν κύκλο από φελλό στο ίδιο μέγεθος. Έραψα τα κομμάτια τσόχας μεταξύ τους για να σχηματιστεί το λεμόνι και το κόλλησα πάνω στον φελλό.
DIY αρωματικό αυτοκινήτου
Τον φελλό τον χρησιμοποιώ για να είναι πιο συμπαγές το αποτέλεσμα. Μόλις είναι έτοιμο το σχέδιό μας, ανοίγουμε μια τρύπα με το ειδικό εργαλείο για να περάσει ο σπάγκος και να κρεμαστεί.
Φτιάχνοντας το δικό μας αρωματικό αυτοκινήτου
Ρίχνουμε 10 με 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο ή συνδυασμό που μας αρέσει πάνω στην πλευρά της τσόχας. Αφήνουμε λίγο να απορροφηθούν οι σταγόνες και μετά είναι έτοιμο να μπει στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου.
αρωματικό αυτοκινήτου με τσόχα κι αιθέρια έλαια
Extra tip: Αιθέρια έλαια σε πολύ μεγάλη ποικιλία και στην καταπληκτική τιμή του ενός ευρώ ανά μπουκαλάκι βρήκα στη λαϊκή αγορά της περιοχής μου. Μπορείτε ακόμη να ψάξετε και να αγοράσετε από φαρμακείο χύμα αιθέρια έλαια σε επίσης καλύτερη τιμή από ό,τι η κανονική συσκευασία.
Το αρωματικό αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Όταν ξεθυμάνει η μυρωδιά του, περίπου ένα μήνα μετά, ξαναρίχνουμε σταγόνες από αιθέρια έλαια και το ξανακρεμάμε. Εκτός από το αυτοκίνητο μπορούμε να το βάλουμε και στις ντουλάπες ή στο μπάνιο ή όπου αλλού σκεφτούμε.
Κόστος για το αρωματικό αυτοκινήτου; Λιγότερο από 50 λεπτά! Φτιάξ' το και κέρδισε.

http://makelife.gr

Περισσότερες κατασκευές εδώ.


via http://ift.tt/2E9nKKK

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.