5 βιβλία που άλλαξαν τον ρου της ιστορίαςΟι μύθοι του Αισώπου
Οι μύθοι του Αισώπου δεν είναι  μόνο μια σειρά από απλές παιδικές ιστορίες, από αυτές που διαβάζουμε στα παιδάκια πριν κοιμηθούν, αλλά είναι ιστορίες με βαθιά μηνύματα που πλάθουν τον χαρακτήρα ενός παιδιού (κι ενός ενηλίκου) και το εκπαιδεύουν, προσφέροντας μαθήματα ζωής. Οι μύθοι αυτοί επηρέασαν εκτός από γενιές ολόκληρες ανθρώπων και πολλά μεταγενέστερα βιβλία και παραμύθια.
Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια συλλογή από σημειώσεις της Άννας Φρανκ όπως τις κατέγραψε στο ημερολόγιό της. Η Άννα Φρανκ μαζί με την οικογένειά της κρύβονταν για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ολλανδία. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε 60 γλώσσες και παραμένει ένα από τα κορυφαία βιβλία όλων των εποχών.
Η καταγωγή των ειδών, Κάρολος Δαρβίνος
Ο Δαρβίνος ταξίδεψε στα νησιά Γκαλαπάγκος όπου ανακάλυψε ένα από τα πιο σημαντικά επιστημονικά φαινόμενα του 19ου αιώνα, την εξέλιξη των ειδών. Η εξέλιξη και η καταγωγή των ειδών μαζί με την φυσική επιλογή έχουν ασκήσει τεράστια επιρροή στη σύγχρονη επιστήμη, την πολιτική αλλά και τη θρησκεία.
Η Πολιτεία, Πλάτωνας
Το έργο του Πλάτωνα γράφτηκε σε μορφή ερωταπαντήσεων, με σημαντικότερη και γνωστότερη ίσως ενότητα, αυτή της σπηλιάς, όπου ο φιλόσοφος αναλύει τον ρόλο της εκπαίδευσης στη ζωή των ανθρώπων. Παραμένει ακόμα και σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά έργα όλων των εποχών, με σημαντικές έννοιες σχετικά με τη δικαιοσύνη, την εξουσία και την καλοσύνη.
1984, George Orwell
Κυκλοφόρησε το 1949 και αφορούσε μια μελλοντική δυσοίωνη κοινωνία, περίπου 40 χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του Winston Smith ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από τη λογοκρισία, την προπαγάνδα και την καταπιεστική κυβέρνηση της μελλοντικής αυτής κοινωνίας που περιγράφει. Το βιβλίο του Orwell εισήγαγε έννοιες όπως αυτή του «Μεγάλου Αδερφού», αλλά και πολλές ακόμα, οι οποίες πήραν σάρκα και οστά τις δεκαετίες που το ακολούθησαν.


via http://ift.tt/2FVXu8l

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.