Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: 266 ακίνητα «στο σφυρί» αυτή την Τετάρτη

Την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, μετά την λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, θα ξεκινήσουν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί όσο και οι συμβατοί, οι οποίοι διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα διεξαχθούν πάση θυσία, καθώς

η κυβέρνηση θέλει να δείξει το καλό πρόσωπο της προς τους δανειστές μας. Οι πλειστηριασμοί άλλωστε είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω Σύλλογος είχε αναβάλλει τη διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί από 20 Δεκεμβρίου 2017 έως 3 Ιανουαρίου 2018. Η αναβολή ελήφθη, σύμφωνα με τον Σύλλογο, «προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αρχικά προγραμματισμένοι 240 πλειστηριασμοί σε Ειρηνοδικεία και 26 με την ηλεκτρονική διαδικασία των πλειστηριασμών, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Τράπεζες αλλά και για οφειλές μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου (www.eauction.gr) έχουν ανέβει πλέον των 3.000 πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Μεταξύ αυτών που θα βγουν στο σφυρί είναι το πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι», όπως και μικρά διαμερίσματα αλλά και κατοικίες (μεγάλες και μικρές) σε κεντρικά σημεία των Αθηνών όπως και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Πάντως, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν τελικά στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια τους πριν φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού, ενώ άγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τους (δηλαδή κηρυχθούν άκαρποι οι πλειστηριασμοί).

Ο αριθμός των ακινήτων που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό θα πολλαπλασιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς στο «χορό» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ακίνητα που ήδη έχει κατασχέσει λόγω κόκκινων οφειλών φόρων, φορολογικών προστίμων, κ.λπ. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Τήνο, αγροτεμάχια, αποθήκες μέχρι και δικαίωμα για ανέγερση ορόφου επί ακινήτου.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή: protothema.grvia http://ift.tt/2mfcbuY

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.