12 έξυπνα κόλπα για «ψαγμένους» που θα σας λύσουν τα χέρια
Όσο διασκεδαστικό και να είναι, το μαγείρεμα μερικές φορές μπορεί να είναι μια ταραχώδης εμπειρία και να δημιουργήσει μεγάλο χάος στην κουζίνα.
Ο καθαρισμός του χάους στη συνέχεια, παίρνει επίσης πολύ χρόνο και μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικός. Αλλά μην ανησυχείτε – αυτά τα 12 κόλπα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την κουζίνα σας σε τάξη ή τουλάχιστον να την καθαρίσετε λίγο ευκολότερα.
1. Χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο πιάτο για να αποτρέψετε το μίξερ από το να τινάξει
Απλώς τοποθετήστε το χάρτινο πιατάκι πριν τα εργαλεία χτυπήματος στο μίξερ. Με αυτόν τον τρόπο το πιάτο θα καλύπτει το μπολ του μίξερ καθώς χτυπάτε και δεν θα τινάζει.
2. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί με ένα κλειδί
Ανοίξετε ένα μπουκάλι με πλαστικό φελλό, εισάγοντάς το πρώτα στο φελλό υπό γωνία και τρυπώντας σε αυτό. Στη συνέχεια, γυρίστε προσεκτικά το φελλό και τραβήξτε το κλειδί ενώ γυρίζετε προς τα επάνω, αφαιρώντας αργά το φελλό από τη φιάλη.
3. Ανοίξτε μια κονσέρβα με ένα κουτάλι
Δημιουργήστε μια σχισμή σε οποιοδήποτε μέρος κατά μήκος της άκρης του καπακιού. Μόλις υπάρξει ένα άνοιγμα, γυρίστε το κουτάλι κατά μήκος της άκρης του καπακιού για να το αφαιρέσετε.
4. Τσαγιέρα και σελοτέιπ
Όταν ρίχνουμε λίγο τσάι, μερικές σταγόνες τρέχουν κάτω από το στόμιο και καταλήγουν να λεκιάζουν το τραπεζομάντιλο μας. Για να μην συμβεί αυτό, τοποθετήσετε ένα κομμάτι σελοτέιπ κάτω από το στόμιο και κόψτε τις γωνίες που προεξέχουν.
5. Chopsticks και μανταλάκια
Αν δυσκολεύεστε να φάτε με τα ξυλάκια, ένα μανταλάκι μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Αφαιρέστε το μεταλλικό τμήμα από ένα μανταλάκι και τοποθετήστε το για να ενώσετε τα ξυλάκια.
6. Καθαριστική ζύμη για τη βαφλιέρα
Για να καθαρίσετε τη συσκευή, δημιουργήστε μια ζύμη που αποτελείτε από τρεις κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθετήστε αυτό το μείγμα πάνω στη βαφλιέρα και κάντε μια βάφλα. Τα υπολείμματα θα εξαφανιστούν.
7. Δύο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετήστε το ένα μπολ κανονικά και το δεύτερο πάνω σε μια κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων σας.
8. Καθαρίστε το εσωτερικό ενός μπουκαλιού με ρύζι
Γεμίστε το μπουκάλι με τρεις κουταλιές της σούπας ρύζι και νερό, σφραγίστε το και ταρακουνήστε το καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό στο ρύζι και ανακινήστε ξανά. Τέλος, αδειάστε το μπουκάλι και ξεπλύντε το.
9. Καθαρίστε ένα μύλο του καφέ με σίκαλη
Τοποθετήστε μια χούφτα σίκαλη μέσα και τρίψτε. Ο μαλακός κόκκος δεν θα βλάψει τον μύλο και θα πάρει όλα τα λιπαρά υπολείμματα.
10. Εφημερίδα για τα τάπερ που μυρίζουν
Τοποθετήστε ένα κομμάτι τσαλακωμένη εφημερίδα μέσα στο τάπερ. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα αφαιρέσει αυτές τις κακές μυρωδιές.
11. Αλεύρι για να μην τινάξει το λάδι από το τηγάνι
Για να το αποφύγετε, αναμίξτε το λάδι με λίγο αλεύρι πριν το τοποθετήσετε στο τηγάνι. Το αλεύρι θα συγκρατήσει την υγρασία.
12. Αφαιρέστε τον αέρα από την σακούλα καταψύξεως
Αφήστε ένα μικρό άνοιγμα σε μια από τις γωνίες της σακούλας και βυθίστε τη μαζί με το προϊόν μέσα σε ένα μπολ με νερό. Βυθίστε αργά την σακούλα στο νερό μέχρι το άνοιγμα. Η πίεση του νερού πρέπει να ωθήσει τον αέρα έξω από την σακούλα.
Μόλις βγει ο αέρας, σφραγίστε τη σακούλα, στεγνώστε την και τοποθετήστε την στην κατάψυξη.


via http://ift.tt/2DXbvEz

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.