Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Σε 10 χρόνια η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων!
Αυτή την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων την ακούμε αρκετό καιρό, ωστόσο θέλει πολλά χρονάκια για να πραγματοποιηθεί τελικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου Ινσιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμο Κουζέλη, χρειάζεται μία δεκαετία.
«Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ' Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία», τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Εποχή".
«Και επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητείται».
Και πρόσθεσε: «Μέχρι να το πετύχουμε αυτό -που εκτιμώ ότι χρειάζεται περίπου μια δεκαετία- θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου Πανελλαδικών».
Σε ερώτηση για το εάν το Ινστιτούτο έχει προτείνει τη διενέργεια ενδιάμεσων Πανελλαδικών τον Ιανουάριο, ο Γεράσιμος Κουζέλης απάντησε:
«Αυτό δεν περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Η λογική μας ήταν το απολυτήριο του Λυκείου να βαθμολογείται βάσει κυρίως της ενδοσχολικής και δευτερευόντως την κοινά κεντρικά οργανωμένη εξέταση. Αντιστρόφως, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο ενδοσχολικός βαθμός να παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο».


via http://ift.tt/2FcAmBW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.