Σοκ στην Υεμένη με τις εικόνες του νεκρού πρώην προέδρου Σάλεχ (Video/Photos)

Το θάνατο του τέως προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενώ παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ φωτογραφίες του πτώματός του.

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δολοφονήθηκε από τους αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηττημένος ηγέτης σκοτώθηκε ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Μααρμπίμ στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αντάρτες Χούτι ανατίναξαν την κατοικία του Σάλεχ, στην πρωτεύουσα Σανάα ενώ επικαλούμενο περίοικους, αναφέρει πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Ο Σάλεχ είχε δηλώσει το Σάββατο πως ήταν έτοιμος να «γυρίσει σελίδα» στις σχέσεις με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που είχε παρέμβει για να επαναφέρει τον διάδοχό του στην εξουσία. Όπως είχε πει η προσφορά του απαιτούσε από την Ριάντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Υεμένη. «Καλώ τους αδερφούς των γειτονικών κρατών και τη συμμαχία να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, να άρουν την πολιορκία, να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να επιτρέψουν την επισιτιστική βοήθεια και την μεταφορά των τραυματιών και θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα λόγω της γειτονίας μας» δήλωσε ο Σάλεχ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η δήλωση αυτή ήρθε την ώρα που δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης είχαν εμπλακεί σε μάχη με τα στρατεύματα των ανταρτών Χούτι, στην πρωτεύουσα Σανάα. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασαν την Τετάρτη.

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των Χούτι και των δυνάμεων που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο το Σάββατο, σύμφωνα με το Sky News Arabia, επικαλούμενο στρατιωτικές και ιατρικές πηγές. Η πλειοψηφία των δολοφονηθέντων ήταν μαχητές Χούτι.

Υεμένη - πρώην Πρόεδρος - Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ

Υεμένη - πρώην Πρόεδρος - Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ

Υεμένη - πρώην Πρόεδρος - Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ

Υεμένη - πρώην Πρόεδρος - Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ

Υεμένη - πρώην Πρόεδρος - Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ

The post Σοκ στην Υεμένη με τις εικόνες του νεκρού πρώην προέδρου Σάλεχ (Video/Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jddxot

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.