Δραγασάκης: «Είναι δικά μας παιδιά» – Δήλωση έκπληξη για τους αναρχικούς! (Video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για τους αναρχικούς-αλληλέγγυους των τρομοκρατών Μαζιώτη και Ρούπα, που χθες διέκοψαν την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι… εισβολείς ανήρτησαν πανό με τα αιτήματά τους και πέταξαν φέιγ βολάν, πριν τελικά αποχωρήσουν. «Δεν πειράζει», σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης, «δικά μας παιδιά είναι και αυτά»…

Τι συνέβη χθες το βράδυ:

Περίπου είκοσι άτομα μπήκαν μέσα στην αίθουσα τη στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Δραγασάκης και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ενώ ανήρτησαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη, μέλη του Ε.Α.».

Οι αντιεξουσιαστές διάβασαν ένα κείμενο υποστήριξης των Ρούπα και Μαζιώτη, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Δραγασάκη αντέδρασαν έντονα.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να μην απομακρυνθούν οι αντιεξουσιαστές, αλλά να ολοκληρώσουν την παρέμβασή τους. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων», «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης», και «Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής».

Ο κ. Δραγασάκης αμέσως μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους κατοίκους για την ψυχραιμία τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δικά μας παιδιά είναι και αυτά».

«Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι “θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωσή σας να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας”, είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμασταν να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποιο από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».

Δείτε το βίντεο του iefimerida με την παρέμβαση των αναρχικών στην εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Δραγασάκη. Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι στο 3.53:

Πηγή: iefimerida.grΠηγή: Δραγασάκης: «Είναι δικά μας παιδιά» -Δήλωση-έκπληξη για τους αναρχικούς [βίντεο] | iefimerida.gr 

The post Δραγασάκης: «Είναι δικά μας παιδιά» – Δήλωση έκπληξη για τους αναρχικούς! (Video) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2BNm5Kh

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.