Εκτροχιασμός τρένου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον – Tουλάχιστον έξι νεκροί (Photos)

Μια αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα, σήμερα, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Interstate 5, στην κομητεία Πιρς της πολιτείας της Ουάσιγκτον, προκαλώντας την κινητοποίηση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο σερίφης Εντ Τρόιερ, υπάρχουν νεκροί από τον εκτροχιασμό, καθώς και επιβάτες παγιδευμένοι μέσα στο τρένο. Ο σερίφης δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θυμάτων, ενώ ένας Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για έξι νεκρούς.

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο - Πληροφορίες για νεκρούς

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, παρότι η αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε κινούμενα οχήματα και μηχανές, δεν υπάρχουν νεκροί οδηγοί από τη σύγκρουση.

Όπως αναφέρει ένας επιβάτης του τρένου, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να σπάσουν παράθυρα της αμαξοστοιχίας, για να απεγκλωβιστούν, καθώς δεν λειτουργούσαν οι έξοδοι έκτακτης ανάγκης του τρένου, λόγω του εκτροχιασμού.

O εκτροχιασμός έλαβε χώρα την πρώτη ημέρα που οι αμαξοστοιχίες της Amtrak ξεκίνησαν να κάνουν χρήση μίας νέας διαδρομής για το δρομολόγιο Τακόμα – Ολύμπια, με σκοπό να μειωθεί ο χρόνος του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Η εταιρία Amtrak, με ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε: «Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501 και θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε περαιτέρω διαθέσιμες λεπτομέρειες». Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρία, στο τρένο επέβαιναν 78 επιβάτες.

The post Εκτροχιασμός τρένου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον – Tουλάχιστον έξι νεκροί (Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2B07haB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.