Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι που κατηγορούνται για τρομοκρατία (Photos)

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που εχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υπογραμμίζοντας ότι «Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν ειναι τρομοκρατία».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς όπως αναφέρουν αποδίδει στους κατηγορούμενους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

Τούρκοι - εκρηκτικά - ανακριτής

Τούρκοι - εκρηκτικά - ανακριτής

Τούρκοι - εκρηκτικά - ανακριτής

Τούρκοι - εκρηκτικά - ανακριτής

Τούρκοι - εκρηκτικά - ανακριτής

The post Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι που κατηγορούνται για τρομοκρατία (Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AWkp3O

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.