ΝΔ: Ύποπτος λαθρεμπορίου όπλων ο “μεσάζων” για την Σαουδική Αραβία (Photos)

Κοινοτικό έγγραφο, και φωτογραφίες, που αποδεικνύουν τη διαδρομή των πυρομαχικών από το εργοστάσιο του Βασίλη Παπαδόπουλου στο Κιλκίς μέχρι το άλλοτε προπύργιο των τζιχαντιστών, τη συριακή πόλη Ράκα, το 2014, παρουσίασε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, δίνοντας νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

Στο επίμαχο έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 26 Ιουλίου του 2014, που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, καταγράφεται η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Βάσει του εγγράφου οι σφαίρες έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς.

«Αυτή η καταγραφή έγινε το τέλος του 2014, αλλά δεν ήταν η ΝΔ που έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο» εξήγησε.

Μετά τα νέα αυτά στοιχεία, η ΝΔ ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, διερτωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει «ελέγξει τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου, πριν ακόμα αρχίσει να έχει κάποια σχέση με την εταιρεία του», ενώ επισήμανε πως «η ΝΔ ζητεί την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσουν απαντήσεις. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς εξωτερικών και Άμυνας να δώσεις εξηγήσεις» σημείωσε.

«Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ, και δεν πρόκειται να κλείσει, έως ότου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» διεμήνυσε η κ. Σπυράκη.

Το έγγραφο του προγράμματος itrace έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -1

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -2

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -3

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -4

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -5

Η απάντηση Καμμένου 

«Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα» είναι η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες».

Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στον Πάνο Καμμένο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, αναφέρει «η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ντροπή για την χώρα, η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας». 

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.

Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

 

The post ΝΔ: Ύποπτος λαθρεμπορίου όπλων ο “μεσάζων” για την Σαουδική Αραβία (Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AJyf6X

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.