Ρωσία: «Όλες οι περιοχές της Συρίας έχουν απελευθερωθεί από τον ISIS»

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε την Τετάρτη την απελευθέρωση της Συρίας από τους τρομοκράτες του ISIS, αναφέροντας ότι όλες οι περιοχές που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχουν απελευθερωθεί με την πρόσφατη προέλαση του συριακού στρατού.

«Όλες οι μονάδες των τζιχαντιστών σε συριακό έδαφος έχουν εξουδετερωθεί και η επικράτεια έχει απαλευθερωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.

«Επομένως, από σήμερα, δεν υπάρχει καμία περιοχή στη Συρία που να ελέγχεται από τον ISIS», πρόσθεσε.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της νίκης επί του Ισλαμικού Κράτους και στις δύο πλευρές του Ευφράτη στη Συρία, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν πλέον ολοκληρωθεί και πως και επίσημα η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην πολιτική επίλυση του συριακού εμφυλίου, η οποία μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει στη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών. 

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε ολόκληρη τη Συρία ή μόνον στις περιοχές πλησίον του ποταμού.

The post Ρωσία: «Όλες οι περιοχές της Συρίας έχουν απελευθερωθεί από τον ISIS» appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zViMQ0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.