Έφυγε ο Ερντογάν και εμφανίστηκαν ξανά τα τούρκικα οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε, τα οπλισμένα μαχητικά των… άσπονδων γειτόνων εμφανίστηκαν και πάλι πάνω από το Αιγαίο!

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, Δευτέρα δύο F-16 της τουρκικής αεροπορίας προχώρησαν σε δυο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. 

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους επιτελείς του Πενταγώνου είναι ότι οι Τούρκοι επιτελείς επέλεξαν να στείλουν οπλισμένα αεροσκάφη αμέσως μετά την προκλητική εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Κομοτηνή όπου έθεσε θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. 

Η ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας με τα οπλισμένα F- 16 εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των πιλότων και αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα «ατύχημα» πάνω από το Αιγαίο. 

Τα δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό μαζί με ένα κατασκοπευτικό CN-235 προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στον Ελληνικό εναέριο χώρο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

The post Έφυγε ο Ερντογάν και εμφανίστηκαν ξανά τα τούρκικα οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jOMos9

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.