Περιπέτεια για ένα C27 της Πολεμικής Αεροπορίας

Μια πτήση ρουτίνας για ένα C27 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μετατράπηκε σε περιπέτεια. 

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με σκοπό να μεταβεί στην Ικαρία και να πραγματοποιήσει αεροδιακομηδή ασθενούς. 

Πρόκειται για μια πτήση ρουτίνας από αυτές που πραγματοποιούν συχνά τα αεροπλάνα της ΠΑ στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. 

Όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες στην Ικαρία και το αεροσκάφος δεν μπόρεσε παρά τις προσπάθειες των χειριστών να προσγειωθεί.  
 
Στη συνέχεια πήρε εντολή να κατευθυνθεί στη Ρόδο για μια άλλη αεροδιακομηδή, βρέφους αυτή τη φορά, όμως και εκεί οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές και το C27 δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της τελικής του προσέγγισης. 

Έτσι οι πιλότοι πήραν το δρόμο της επιστροφής στην Ελευσίνα. 
 
Όμως λίγο πριν φτάσουν στη βάση τους, πετώντας πάνω από την Αμοργό, στον πίνακα ελέγχου άναψε η ένδειξη υπερθέρμανσης του ενός κινητήρα.
 
Όπως προβλέπεται, οι χειριστές έσβησαν τον κινητήρα προληπτικά και συνέχισαν την πτήση τους με έναν μόνο κινητήρα. Για να έχουν όμως τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, επέλεξαν να προσγειωθούν στο «Ελ. Βενιζέλος», αεροδρόμιο που έχει και μεγαλύτερο διάδρομο από την Ελευσίνα και σαφώς καλύτερα σωστικά σε περίπτωση ανάγκης. 

Τέλος καλό όλα καλά όμως, πέρα από το γεγονός ότι το περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο το γεγονός ότι τα νησιά μας, υστερούν σε υγειονομικές και νοσοκομειακές υποδομές, την ώρα που το ΕΚΑΒ στερείται εναέριων μέσων μεταφοράς. Ετσι η Πολεμική Αεροπορία καλείται όλο και πιο συχνά να πετά για αεροδιακομηδές. 

The post Περιπέτεια για ένα C27 της Πολεμικής Αεροπορίας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zjZ5TU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.