Η Τουρκία μηνύει εφημερίδα τουρκοκυπρίων για γελοιογραφία με τον Ερντογάν

Μήνυση κατά της εφημερίδας “Αφρίκα” υπέβαλε η τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα, για προσβολή του τούρκου προέδρου. Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει γελοιογραφία, που έδειχνε ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την τουρκική “πρεσβεία”, η συγκεκριμένο φωτογραφία, που είναι προϊόν μοντάζ, αποτελεί ανοιχτή και δημόσια επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε στόχο να χαλάσει τις φιλικές και γαλήνιες σχέσεις ανάμεσα στις δύο “χώρες”. Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η δημοσίευση της γελοιογραφίας έχει προκαλέσει θυμό, λύπη και αγανάκτηση, τόσο στους τουρκοκυπρίους όσο και στον τουρκικό λαό, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.  

Η “πρεσβεία” θεωρεί ότι οι δημοσιεύσεις που σκοπό έχουν να μειώσουν και να προσβάλλουν τους αρχηγούς κρατών είναι ενάντια στις ηθικές αξίες των ΜΜΕ του δυτικού κόσμου. Παράλληλα, καταδικάζει τον διευθυντή και αρθρογράφο της “Αφρίκα”, Σενέρτ Λεβέντ.  

Πάντως, η γελοιογραφία προκάλεσε διαφορετικές αντιδράσεις στα κατεχόμενα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει θέση για το ζήτημα. 

Συντεχνία δασκάλων υποστηρίζει ότι η εφημερίδα δέχεται επίθεση, ενώ η Τουρκία “προσπαθεί να καταστήσει δική της αποικία το βόρειο μέρος του νησιού και περνά σε αυτήν τη νέα επίθεση για να σιωπήσει τη φωνή της κοινότητας”, που είναι η Αφρίκα. 

Τη γελοιογραφία έχουν καταδικάσει το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας, που έκανε και καταγγελία ενώ πραγματοποίησε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της “Αφρίκα”, η συντεχνία των θρησκευτικών λειτουργών στα κατεχόμενα και οι σύλλογοι Τούρκων από Χατάι και Μαύρη Θάλασσα που μένουν στα κατεχόμενα. 

The post Η Τουρκία μηνύει εφημερίδα τουρκοκυπρίων για γελοιογραφία με τον Ερντογάν appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AwKUgD

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.