Νέα συμμαχικά γυμνάσια στην Κορέα που περιλαμβάνουν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχιο

Οι ΗΠΑ, μαζί με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, έχουν αρχίσει μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια «με στόχο την ανίχνευση πυραύλων», όπως ανακοίνωσε Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

Ο νέος αυτός γύρος «πολεμικών παιχνιδιών» έρχεται λίγες ημέρες μετά τον τερματισμό άλλων μεγάλων γυμνασίων, με αμερικανικές και «άλλες συμμαχικές δυνάμεις», τα οποία είχαν χαρακτηρισθεί ως «άκρως προκλητικά» από τη Βόρεια Κορέα.

Τα νέα γυμνάσια που ξεκίνησαν από το πρωί σήμερα (Δευτέρα) περιλαμβάνουν εκτόξευση από νοτιοκορεατικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SLBM), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap της Σεούλ.

Στα γυμνάσια συμμετέχουν τα δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά USS Stethem και USS Decatur μαζί με το νοτιοκορεατικό Seoae Ryu Seong Ryong και το ιαπωνικό Chokai.

Όπως αναφέρεται σε νοτιοκορεατική ανακοίνωση, τα πολεμικά σκάφη των τριών χωρών σκοπεύουν να συντονίσουν τις δυνατότητές τους στην ανίχνευση και παρακολούθηση της πορείας βαλλιστικών πυραύλων με τον συντονισμό χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, «ώστε να αντιμετωπισθεί η βορειοκορεατική απειλή», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού ναυτικού.

Πρόκειται για τα έκτα κοινά γυμνάσια που πραγματοποιούν οι τρεις χώρες τα τελευταία δύο χρόνια. Η Β. Κορέα επανειλημμένα έχει επικρίνει τα κοινά αυτά γυμνάσια και τον περασμένο μήνα ο πρέσβης της στον ΟΗΕ είχε αποκλείσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ουάσινγκτον, λόγω της «εχθρικής πολιτικής που εφαρμόζει».

The post Νέα συμμαχικά γυμνάσια στην Κορέα που περιλαμβάνουν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχιο appeared first on Think News.via http://ift.tt/2Avh4co

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.