Κίνα: Ενισχύονται τα μέτρα προστασίας του Σινικού Τείχους

Η Υπηρεσία Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κίνα, έχει ολοκληρώσει τις επιθεωρήσεις του Σινικού Τείχουςσε οκτώ περιοχές αντίστοιχων κινεζικών επαρχιών, σημειώνοντας ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να ενισχυθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα, οι επαρχίες Τζιλίν, Χανάν και Κινγκάι, αλλά και η

Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, είτε δεν παρέχουν τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την προστασία του τείχους, είτε έχουν αποτύχει να αξιοποιήσουν επαρκώς τα κεφάλαια που διατίθενται για τον παραπάνω σκοπό.

Το Σινικό τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.

Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π.Χ., αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελούμενο από 6.259 χλμ πραγματικού τείχους, 359 χλμ τάφρου και 2.232 χλμ φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί.

Αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Κατά άλλη σύγχρονη μέτρηση, το Σινικό Τείχος, με όλες τις διακλαδώσεις του, έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα.

Πηγή: CNN.grvia http://ift.tt/2C8Ebqy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.