Αναρχικοί βανδάλισαν το αυτοκίνητο του αστυνομικού διοικητή Πάτμου

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο νησί της Αποκάλυψης το οποίο -σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας- εξελίσσεται σε «άνδρο παρανομίας και παραβατικότητας».

Σήμερα γύρω στις 3 τα ξημερώματα και αφού είχαν προηγηθεί διάφορες αναρτήσεις στο facebook με ύβρεις κατά της αστυνομίας, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε βανδαλισμό στο αυτοκίνητο του νέου Διοικητή στο ΑΤ του νησιού, Ανδρέα Σταυρόπουλου, το οποίο ήταν μάλιστα σταθμευμένο σε απόσταση μόλις 50μ. από το Αστυνομικό τμήμα, κοντά στο λιμάνι της Πάτμου.

Ειδικότερα -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- οι δράστες σχημάτισαν το σήμα της Αναρχίας (το Α σε κύκλο) καθώς και τα αρχικά A.C.A.B. (All Cops Are Bastards).

Για το πρωτοφανές  αυτό συμβάν, (για τα δεδομένα ενός μικρού νησιού με θρησκευτικό μάλιστα χαρακτήρα) ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά ο Αστυνομικός Διευθυντής βορείου συγκροτήματος Δωδ/σου Κ. Κοκορόσκος , καθώς και ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος ο οποίος έσπευσε επί τόπου και δήλωσε τη συμπαράστασή του στον Διοικητή του ΑΤ Πάτμου και τη στήριξή του στο έργο της αστυνομίας για την εφαρμογή της νομιμότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Διοικητής, αμέσως μετά την εγκατάστασή του στο νησί τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την εφαρμογή της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα: έλεγχοι παραβατικότητας, έλεγχοι καταστημάτων, κυκλοφορία/στάθμευση κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι (σ.σ. 23 Ιουλίου) άλλο ένα αντίστοιχο περιστατικό απασχόλησε ολόκληρη την Ελλάδα, όταν σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από το Σώμα των Εφοριακών «νταής» επιχειρηματίας του νησιού είχε επιτεθεί και είχε γρονθοκοπήσει άσχημα εφοριακό της Ρόδου που βρισκόταν εκεί για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Διοικητής του ΑΤ Πάτμου έχοντας αντιληφθεί από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στο νησί ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου είχε ζητήσει εγγράφως από την Αστυνομική Διεύθυνση να σταλεί στην Πάτμο κλιμάκιο της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ προκειμένου να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα.

Κάτι που με την τροπή που φαίνεται να παίρνουν πλέον τα πράγματα καθίσταται αναγκαίο.

Το περιστατικό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Νοτίου και Βορείου Δωδεκανήσου που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο διοικητή του τμήματος. 

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ενέργειες σαν και αυτές δεν μας πτοούν, αντίθετα μας πεισμώνουν. Όποιος νομίζει ότι με τέτοιου είδους πράξεις ή με τραμπουκισμούς (όπως συνέβη με τους Υπαλλήλους της Εφορίας το καλοκαίρι) θα αποτρέψει την εφαρμογή της νομιμότητας είναι βαθιά νυχτωμένος», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι επισημαίνουν επίσης ότι «η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα επανειλημμένα αιτήματα το συγκεκριμένου διοικητή για την αποστολή εξειδικευμένων ομάδων αστυνόμευσης για την επαναφορά της ομαλότητας, και ελπίζουμε να το πράξει έστω και τώρα». 

Πηγή: aegeanews.gr

The post Αναρχικοί βανδάλισαν το αυτοκίνητο του αστυνομικού διοικητή Πάτμου appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jy9Tc4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.