Καιρός να αποχωρήσει η Άγκελα Μέρκελ;

Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει τη δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ να υποχωρεί. 
Τη δημοσκόπηση του

Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που έδειξε ότι σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (47%) επιθυμεί την αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ πριν το τέλος της νέας θητείας της το 2021, σχολιάζει εκτενώς ο γερμανικός τύπος.

Η εφημερίδα Heilbronner Stimme γράφει: «Εάν σχηματιστεί σύντομα νέα κυβέρνηση, τότε η Μέρκελ θα μπορούσε να αποφύγει τη συζήτηση που αφορά την ίδια. Ακόμη έχει τη στήριξη από τη χριστιανική ένωση. Εάν η πρώην μαθήτρια του Χέλμουτ Κολ είναι έξυπνη και θελήσει να διασώσει τη φήμη της στα βιβλία της ιστορίας, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει μετά από δύο, το πολύ τρία χρόνια. Και αυτό για να δώσει στο διάδοχο την ευκαιρία να καλλιεργήσει το προφίλ του αλλά και για να προλάβει αντάρτες εντός του κόμματος».

Το σχόλιο της Augsburger Allgemeine: «Παρότι έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα αξιοπιστίας εξαιτίας της προσφυγικής της πολιτικής, ακόμη και μετά από 12 χρόνια στην εξουσία η Μέρκελ παραμένει το πρόσωπο το οποίο η χριστιανική ένωση εμπιστεύεται περισσότερο για το αξίωμα της καγκελαρίου. Το ότι έχει υπερβεί το ζενίθ της εξουσίας της και ότι η εικόνα της άλλοτε πανίσχυρης ηγέτιδας αρχίζει να φθείρεται είναι άλλο θέμα. Οι Χριστιανοδημοκράτες τη στηρίζουν ακόμη. Ωστόσο οι καιροί που η Μέρκελ μπορούσε να ενεργεί κατά το δοκούν και να αγνοεί το συντηρητικό προφίλ της χριστιανικής ένωσης έχουν παρέλθει».

Πηγή: dw.comvia http://ift.tt/2zMQKFx

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.