Σ. Αραβία: Δειλή πράξη η επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία μας

«Δειλή πράξη», ενάντια σε ένα «Βασίλειο που από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», χαρακτηρίζει η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας την επίθεση του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Όπως μετέδωσε το Protothema, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία, υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές «υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών» ενώ σημειώνει ότι προκλήθηκαν φθορές στα φυλάκια και την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι επίθεση των κρανοφόρων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την αναρχική ομάδα στο κείμενό της αναφέρεται στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική αρπαχτή» και υποκρισία.

Αναλυτικά ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Η Βασιλική Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα δηλώνει ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 6.00 n.μ. πραγματοποιήθηκε επίθεση στο κτήριο της Πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Μαραθωνοδρόμων 71 Π. Ψυχικό, από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» αποτελούμενη από 6 άτομα. Προκάλεσαν φθορές στα φυλάκια της Πρεσβείας εξωτερικά του κτηρίου και πέταξαν μπογιές που κατέστρεψαν την πρόσοψη.

Οι Ελληνικές αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Πρεσβείας και των διπλωματών της και υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η Πρεσβεία εκφράζει τη λύπη της για αυτήν την δειλή πράξη ενάντια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας που έχει γίνει πηγή ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πρεσβεία επανήλθε άμεσα στη λειτουργία της και οι διπλωμάτες, οι οικογένειές τους, καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλείς.»

The post Σ. Αραβία: Δειλή πράξη η επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία μας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jWr6Jl

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.