ΟΥΤΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Κάποιοι ουτοπιστές μάχονται υπέρ της κλήρωσης και της αμεσοδημοκρατίας. Ωραία λοιπόν, ας κάνουμε κλήρωση και ας τύχει μια γιαγιά ή ένας παππούς να αναλάβουν τις τύχες της χώρας.

Προφανώς όλοι θα πούμε ότι πρέπει να μπει ένα ηλικιακό όριο. Αμέσως λοιπόν πετάμε έξω κάποιους συμπολίτες μας.

Τι θα γίνει όμως και με εκείνους που είναι αγράμματοι ή δεν είναι ευφυείς;

Προφανώς κανείς μας δεν θέλει έναν αγράμματο ή έναν αφελή να διαχειριστεί τις τύχες μας. Αμέσως λοιπόν πετάμε κι άλλους συμπολίτες μας έξω.

Όμως, χρειάζονται ειδικές γνώσεις για πολλά θέματα, οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, δικαιοσύνης, παιδείας κ.λ.π. Μπορεί ένας απλός μεροκαματιάρης άνθρωπος που δεν ξέρει τίποτε από αυτά να κληρωθεί να συμμετάσχει; Αμέσως, θα τεθεί κι εδώ ένας φραγμός.

Τελικά, προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξουμε στο τέλος σε μια αριστοκρατική ελίτ, πετώντας έξω όλα αυτά τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ψηφίζουν.

Μήπως ήρθε η ώρα να προσγειωθούν όλοι οι ουτοπιστές φίλοι στην πραγματικότητα και να δούμε τι μπορεί να αλλάξουμε από τα κακώς κείμενα, ώστε να φτιάξουμε ένα πιο υγιές πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης, όπου θα υπάρχει πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή όλων; Παιδιά, υπάρχουν και άλλοι δημοκράτες, δεν είστε οι μόνοι.


via http://ift.tt/2BwOGUt

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.