Ο υπουργός Άμυνας – ίσως και το “Αβέρωφ” – στην Άνδρο του Αγίου Νικολάου

Με εξαιρετική λαμπρότητα, μεγάλη επισημότητα και με καλεσμένο, από τον πατέρα Αντώνιο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, θα εορταστεί eφέτος ο προστάτης των θαλασσινών και πολιούχος του Όρμου Κορθίου Άγιος Νικόλαος.

Ο πατήρ Αντώνιος Χορευτής σε προηγούμενο εορτασμό

Από τον εφημέριο του Όρμου γίνονται ενέργειες να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις και το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που θα επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη στο Φάληρο και ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Άνδρου!

Όπως είπε στο «εν Ανδρω» ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νικόλαου Κορθιου, αρχιμανδρίτης Αντώνιος Χορευτής, εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες και τις επαφές με το υπουργείο Άμυνας και απέστειλε προσωπικό μήνυμα στον υπουργό καλώντας τον να έρθει στο νησί.

Ο υπουργός Άμυνας

Ο Π. Καμμένος απεδέχθη την πρόσκληση και σύμφωνα με το πρόγραμμα, που απέστειλε στον ιερέα, θα φθάσει στο νησί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγο Ν. Μανωλακο. Το Πολεμικό Ναυτικό στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κόρθι, θα εκπροσωπήσει ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, αρχιπλοίαρχος Γ. Αγραφιώτης. Για τη γιορτή θα φτάσει στο Κόρθι και φρεγάτα Θεμιστοκλής.

O διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Ν. Μανωλάκος

Ο υπουργός θα παραστεί στον εσπερινό, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου και θα ρίξει δάφνινο στεφάνι στην θάλασσα στη μνήμη όλων των χαμένων ναυτικών.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής θα παρευρεθεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνοδευόμενος από τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» που θα ναυλοχεί αυτή την ημέρα στον Όρμο Κορθίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε το όμορφο Κορθι και την Άνδρο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ναυτικούς, στέλνοντας και ένα μήνυμα, ότι το Αιγαίο, ο Κάβο Ντόρος και τα νησιά, είναι κομμάτια της Ελλάδας ιερά και αδιαπραγμάτευτα!

Πηγή: enandro.gr

The post Ο υπουργός Άμυνας – ίσως και το “Αβέρωφ” – στην Άνδρο του Αγίου Νικολάου appeared first on Think News.via http://ift.tt/2ACU4Hy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.