Συνεχίζεται ο “ρουκετοπόλεμος” για την Σαουδική Αραβία και τα “πλαστά έγγραφα”

Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση η ΝΔ, με αφορμή την πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ερευνηθεί πιθανή προηγούμενη  πώληση όπλων τα οποία κα έχουν καταλήξει στα χέρια του Ισλαμικού Στρατού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

«Εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις», αναφέρει σε δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Απαντώντας στα «πυρά» ο Πάνος Καμμένος, μέσω ανακοίνωσης του Υπ. Εθνικής Άμυνας αναφέρει «επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα».

Κόντρα όλο το Σαββατοκύριακο

Η συμφωνία παραμένει «παγωμένη», μετά και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον Πάνο Καμμένο να εξαπολύει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ο Υπ, Εθνικής Άμυνας έγραψε στο Twitter «η συμμορία και ο πολιτικός της βραχίονας συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης με σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά ο Κούλης- πόθεν έσχες, απομακρύνει τον Ισίδωρο μήπως γλυτώσει τα σκάγια στο σπίτι».

Σε απάντηση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφέρει «ο Πάνος Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν, προφανώς γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν αρχηγός της ήταν ο Υπουργός Αμύνης».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησαν οι ΑΝΕΛ, αναφέροντας μεταξύ άλλων, «για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα γίνεται γραφείο Τύπου συγκεκριμένης συμμορίας, την οποία διερευνά η Αστυνομία. Σε λίγο, το μόνο που θα απομένει, είναι οι επιθέσεις σε εισαγγελείς επειδή κάνουν τη δουλειά τους».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πάντως ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα η τύχη της απόφασης για τα όπλα θα αποφασιστεί συλλογικά. 

The post Συνεχίζεται ο “ρουκετοπόλεμος” για την Σαουδική Αραβία και τα “πλαστά έγγραφα” appeared first on Think News.via http://ift.tt/2nrRpLE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.