Βίντεο: Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους τραβούν όπλα σε διαδήλωση

Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Δυτική Όχθη έχει λαβει εκρηκτικές διαστάσεις μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Εχθές, σε διαδήλωση που πραγματοποιούνταν κοντά στη Ραμάλα, μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών κατάφερε να παρεισφρήσει στο πλήθος των περίπου 100-150 Παλαιστινίων φορώντας καφίγιες (τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες) και κουβαλώντας στα χέρια τους παλαιστινιακές σημαίες. 

Ξαφνικά, ένας από αυτούς έριξε καπνογόνο, προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές που άρχισαν να τρέχουν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους και προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με τον Guardian. 

Τη συγκλονιστική σκηνή που οι αστυνομικοί τραβάνε τα όπλα τους ανάμεσα στους διαδηλωτές κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερα του κινητό του και το βίντεο κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Σε ανακοίνωσή του τις επόμενες ώρες ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τακτική «μεταμφίεσης» προκειμένου να παρεισφρήσουν σε πλήθη διαδηλωτών που πετούν πέτρες. Οι πράκτορες αυτοί είναι γνωστοί στους Παλαιστινίους ως «μουσταραμπίν», ένας όρος που σημαίνει «μεταμφιεσμένος σε Άραβας». 

The post Βίντεο: Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους τραβούν όπλα σε διαδήλωση appeared first on Think News.via http://ift.tt/2BoRSUA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.