«Μπουρλότο» στη Μέση Ανατολή βάζει ο Τραμπ

«Μπουρλότο» στη Μέση Ανατολή βάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, με την απόφασή του να αναγνωρίσει σήμερα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Παρά τις προειδοποιήσεις μουσουλμάνων ηγετών, ότι η εν λόγω ενέργεια θα προκαλέσει «θύελλα αντιδράσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πτοείται, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αποτελεί casus belli για τους ηγέτες των Παλαιστίνιων αλλά και για τον μουσουλμανικό κόσμο της Μέσης Ανατολής. Ο πρόεδρος της Παλαιστιανιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον προειδοποίησε για τις «επικίνδυνες συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση για την ειρηνευτική διαδικασία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος προειδοποίησε τις ΗΠΑ, ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «επικίνδυνο βήμα» και θα προκαλέσει «την οργή των μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμά του στις 13:00 (20:00 ώρα Ελλάδος), θα αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πηγή: sofokleousin.gr


via http://ift.tt/2AeiRSN

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.