Πύραυλο κρουζ κατά πυρηνικής εγκατάστασης στα ΗΑΕ έριξαν οι Χούτι

Βαλλιστικό πύραυλο τύπου κρουζ εκτόξευσε σήμερα η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης, εναντίον ενός υπό κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι.

«Η πυραυλική δύναμη ανακοινώνει την εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ προς τον πυρηνικό αντιδραστήρα αλ-Μπαράκα στο Άμπου Ντάμπι», αναφέρεται στον ιστότοπο ενώ δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Πάντως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, WAM News, διαψεύδει την πληροφορία, μέσω twitter.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων και Διαχείρισης κρίσεων των Εμιράτων ανέφερε πως τα ΗΑΕ διαθέτουν ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τέτοια απειλή και πρόσθεσε πως ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα είναι ασφαλής απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο.

Οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και έχουν πει πως το Άμπου Ντάμπι, μέλος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που πολεμά εναντίον τους από το 2015, αποτελεί στόχο για τους πυραύλους τους.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα, που κατασκευάζεται από την Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κορέας (KEPCO), αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί επιχειρησιακός το 2018, είχε δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες ισχυρίζονταν ότι είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Άμπου Ντάμπι.

The post Πύραυλο κρουζ κατά πυρηνικής εγκατάστασης στα ΗΑΕ έριξαν οι Χούτι appeared first on Think News.



via http://ift.tt/2AHpAnR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.