Ερντογάν: Ξεκινάμε ενέργειες με στόχο την ακύρωση της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Πρωτοβουλίες στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

O Τούρκος Πρόεδρος είπε μέσω τηλεδιάσκεψης στο συγκεντρωμένο πλήθος στην κεντρική πόλη Ικόνιο, πως η Τουρκία θα επιδιώξει πρώτα την ακύρωση της απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας και πως αν αυτό αποτύχει, θα προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Μέχρι στιγμής 137 χώρες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν επισήμως το παλαιστινιακό κράτος. Αν όλα πάνε καλά αυτός ο αριθμός θα ανέβει» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι προχθές, μουσουλμάνοι ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και καταδίκασαν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να απαντήσει αναγνωρίζοντας την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

The post Ερντογάν: Ξεκινάμε ενέργειες με στόχο την ακύρωση της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ appeared first on Think News.via http://ift.tt/2omCS47

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.