Κίνα: Δεν επιτρέπεται να ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο

Δεν επιτρέπεται να ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, τονίζοντας ότι το ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί μέσω συνομιλιών.

Οι δηλώσεις του κ. Xi έγιναν κατά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, ο οποίος υποστήριξε ότι προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, άνευ προϋποθέσεων.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα μέχρι να βελτιωθεί η συμπεριφορά της. Επιπλέον, αρνήθηκε να πει εάν ο πρόεδρος Donald Trump, που έχει υιοθετήσει μια αυστηρότερη ρητορική γραμμή προς τη Βόρεια Κορέα, ενέκρινε την τοποθέτηση Tillerson.

Από την πλευρά του πάντως, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η πρόθεση του Tillerson για άμεσες επαφές με τη Βόρεια Κορέα ήταν «ένα πολύ καλό μήνυμα», προειδοποιώντας ότι μια ενδεχόμενη αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην περιοχή θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

The post Κίνα: Δεν επιτρέπεται να ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο appeared first on Think News.via http://ift.tt/2CiqepP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.