Τι συμφωνήθηκε μεταξύ Γαβρόγλου και θεσμών για την Παιδεία - Πότε ψηφίζονται οι νέες αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών και της Άννας Ανδριτσάκη, το Υπουργείο Παιδείας συμφώνησε με τους θεσμούς στα παρακάτω βασικά σημεία.
Η συμφωνία αυτή πραγματοποιήθηκε στην συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τους θεσμούς την Παρασκευή το βράδυ με αφορμή την τρίτη αξιολόγηση
Συγκεκριμένα συμφώνησαν σε: 
☆Υποχρεωτικό εργασιακό 30ωρο για όλους
☆Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
☆Συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή στελεχών
☆Αξιολόγηση για όλους μέσα στο 2018
Οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν πριν τα Χριστούγεννα.
Ο κύβος ερρίφθη.
Ναι στις απαραίτητες συγχωνεύσεις, στη συμμετοχή του ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων, στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για τη συμπλήρωση του 33ωρου εβδομαδιαίου εργασιακού τους ωραρίου, στην παροχή των σχολικών γευμάτων εκτός διδακτικών ωρών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφσυν το τελικό κείμενο που συμφνωήθηκε στη συνάντηση της παρασκευής με την τρόικα και οριστικοποιήιηκε το Σάββατο περιλαμβάνει
α) Διαμόρφωση κριτηρίων και χρονοδοδιαγράμματος για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Χωρίς υποδείξεις για το πλαίσιο ή το όριο της παρέμβασης υπό τη διακριτική ευχέρεια του υπουργέιου. Στελέχη του, ήδη διαβεβαιώνουν ότι σκοπός είναι να αντιμετωπισοτύν ενδεδειγμένες και μόνο περιπτώσεις (βλ. συστεγασμένα σχολεία)
β) Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠείτε με εποπτικό ρόλο είτε με συνδρομή στις επιτροπές κρίσεων. Δεν αλλάζει ο ισχύων νόμος.
γ) Αποχαρακτηρισμός της ώρας παροχής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές ως διδακτικής ώρας εκτός κι αν πρόκειται για ολοήμερα στα  οποία εντάσσεται στις διδακτικές ώρες και συνεπώς δεν αλλάζει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, τα γεύματα θα παρέχονται μετά τη λήξη του διδαικτικού ωραρίου
δ) Υποχρεωτική τήρηση από τους εκπαιδευτικούς του ισχύοντος εργασιακού ωραρίου των 30 ωρών εβδομαδιαίως
Η διαπραγμάτευση για τα εκπαιδευτιικά ζητήματα πέρασε από πολλά κύματα και έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στο κρισιμότερο σημείο της σημειώνει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, με το κλείσιμο της αξιολόγησης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup να πιέζει δραματικά για συμφωνία. 
Την προηγούμενη Τετάρτη, στο ραπέζι της συζήτησης είχαν ανασυρθεί σχεδόν όλα τα ανοιχτά θέματα. Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σχολικά γεύματα εκτός διδακτικού ωραρίου, αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και με μεγάλη επιμονή η απόσυρση του νόμου για την επιλογή των διευθυντών σχολείων. Μόνιμη έπωδός η παραπομπή στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2015.


alfavita.gr


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.


via http://ift.tt/2ByrpjG

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.