Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός έφτασε μέχρι την Καλόλιμνο

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των τούρκων σε λεκτικό και πρακτικό επίπεδο, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Έτσι, λίγο πριν διεξαχθεί στην τουρκική Βουλή ένα… υπερεθνικιστικό μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το Αιγαίο και τη Συνθήκη της Λωζάνης, μια τουρκική ακταιωρός, όχι μόνο έκοβε βόλτες στο Αιγαίο, αλλά έφτασε μια ανάσα από το φυλάκιο στην Καλόλιμνο.

Ένας ψαράς που εκείνη την ώρα άπλωνε δίχτυα κατέγραψε το πρωτοφανές περιστατικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:00 μετά το μεσημέρι με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να περνά ανάμεσα σε Έλληνας ψαράδες και μόλις 150 μέτρα από τις ακτές του ελληνικού νησιού. 

Το λιμενικό επιβεβαίωσε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το, ωστόσο, ως “μικρής έντασης”.

“Από την πλευρά μας δεν χαρακτηρίζεται σαν ένα περιστατικό ιδιαίτερης έντασης, αφού αμέσως με την παρουσία του σκάφους του λιμενικού στην περιοχή και με την ψύχραιμη στάση που κράτησε το πλήρωμά του, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε αμέσως”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπλοίαρχος και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, Νίκος Λαγκαδιανός.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

The post Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός έφτασε μέχρι την Καλόλιμνο appeared first on Think News.via http://ift.tt/2Adu5mx

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.