ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ;

Άκουγα προχθές σε ένα κανάλι, ένα δημοσιογραφικό «παπαγαλάκι» να μιλάει για συνεπείς φορολογούμενους και ως τέτοιους χαρακτήριζε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Έτσι όμως σχημάτιζε εκείνη τη στιγμή στο υποσυνείδητο του θεατή την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες.

Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Συνεπής φορολογούμενος είναι μόνο εκείνος που μπορεί να φοροδιαφύγει και όμως δεν φοροδιαφεύγει. Δεν είναι αναγκαστικά συνεπείς φορολογούμενοι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος αφού στην πράξη δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Όσα παίρνουν είναι φανερά και δεν μπορούν να αποκρύψουν τίποτα. Χώρια που όλες τις επιβαρύνσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων στην ουσία τις επιβαρύνεται ο εργοδότης ή το κράτος και μόνο ονομαστικά τους βαρύνουν.

Να πάψουν λοιπόν τα παπαγαλάκια να ευτελίζουν και να λοιδορούν τον ιδιωτικό τομέα, καθόσον, αφενός δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, αφετέρου, αφού χαρακτηρίζουν συλλήβδην ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, στην ουσία τον σπρώχνουν να φοροδιαφύγει εκ του ασφαλούς και με τη βούλα της κοινωνίας.

via http://ift.tt/2CgRqrU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.