Η Σαουδική Αραβία ζητά να αναληφθεί άμεση δράση εναντίον του Ιράν

Την ανάληψη δράσης ενάντια στο Ιράν ζήτησε σήμερα η Σαουδική Αραβία, τον βασικό αντίπαλό της στη Μέση Ανατολή, μία ημέρα μετά τις «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» που παρουσίασαν οι ΗΠΑ ότι η Τεχεράνη εξοπλίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

Το Ριάντ είναι επικεφαλής ενός αραβικού συνασπισμού που επεμβαίνει στην Υεμένη από το 2015 με στόχο να βοηθήσει τον κυβερνητικό στρατό να σταματήσει την προέλαση των Χούτι που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές της χώρας και να εμποδίσει την επέκταση της ιρανικής επιρροής στα νότια σύνορά του.

Το Ιράν παρέχει στήριξη στους Χούτι αλλά αρνείται ότι τους δίνει όπλα.

Χθες οι ΗΠΑ, υιοθετώντας τις κατηγορίες του Ριάντ, ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις ότι ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας «κατασκευάστηκε στο Ιράν».

«Είναι απαραίτητο να λάβουμε άμεσα μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του ιρανικού καθεστώτος», επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωσή της Σαουδικής Αραβίας.

Να αναληφθεί δράση εναντίον του Ιράν έχουν επίσης ζητήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Η διεθνής κοινότητα «πρέπει να πολεμήσει με τη μεγαλύτερη ισχύ την απειλή του Ιράν», ανέφεραν τα Εμιράτα σε ανακοίνωσή τους, ενώ το Μπαχρέιν κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν ότι «εκπαιδεύει τρομοκράτες και δημιουργεί τρομοκρατικές οργανώσεις».

The post Η Σαουδική Αραβία ζητά να αναληφθεί άμεση δράση εναντίον του Ιράν appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yEQtUp

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.