Επιβεβαιώνει ο Τσίπρας την αλλαγή στον τρόπο εκλογής μουφτή

Σε επιβεβαίωση των κυβερνητικών προθέσεων για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του μουφτή στη Δυτική Θράκη, προχώρησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, δηλώνοντας καταρχήν ότι η κατάσταση αυτή δεν τιμά την Ελλάδα.

Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και θα

συνεχιστεί, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις σχετικές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, επιχείρησε να αποσυνδέσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από το αίτημα που διατύπωσε δημόσια κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν περί αιρετού μουφτή, τονίζοντας πως πρόκειται "περι αντικειμενικής ανάγκης" και δεν αφορά τον τούρκο πρόεδρο.

Γαβρόγλου Vs Κοτζιά

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Κώστας Γαβρόγλου σε τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε πως "Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειο­νότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων" .

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς πάντως, εμφανίζεται να έχει άλλη άποψη, καθώς ερωτηθείς σχετικά από τον ΣΚΑΙ, είπε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το θέμα εκλογής μουφτή στη Θράκη με την Τουρκία

Πηγή: capital.grvia http://ift.tt/2ziv7jn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.