Μετωπική σύγκρουση Τσακαλώτου-Βενιζέλου στη Βουλή

Τα …ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέχρι τις εκλογές του 2015 και μετά, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, δε συμμερίστηκε την αισιοδοξία της Κυβέρνησης για έξοδο από τη μέγγενη των μνημονίων, λέγοντας ότι η έξοδος δεν θα είναι καθαρή. «Όχι μόνο δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο και επάνοδο στην κανονικότητα, αλλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το αν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, γιατί ήδη υπάρχει και έχει ψηφιστεί», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως το mail Χαρδούβελη είναι “παιδική χαρά” σε σχέση με όσα έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με τους δανειστές.

Οι αναφορές του προκάλεσαν την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που σχολίασε πως «αν το mail Χαρδούβελη ήταν “παιδική χαρά” σε σχέση με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, τότε αποδείχθηκε ότι η τότε Κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει ούτε σε παιδική χαρά».

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε στην απάντησή του ο κ. Τσακαλώτος που απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, είπε: «Είναι να απορεί κανείς γιατί αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και εμείς τόσο χάλια, γιατί είσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός».

«Αλαζόνα» και «ανεπίγνωστο», αποκάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Την απάντηση θα σας τη δώσει ο ελληνικός λαός και ο ιστορικός του μέλλοντος θα σας κρίνει. Ξεκαβαλικεύστε…», κατέληξε.

The post Μετωπική σύγκρουση Τσακαλώτου-Βενιζέλου στη Βουλή appeared first on Think News.via http://ift.tt/2BJRP64

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.