Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Υπάρχουν όμως νησιά, τα οποία δεν υπάγονται σε κάποια συμφωνία!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.  

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο ιδιωτικό κανάλι NTV, και αναφερόμενος στο θέμα της Λωζάνης που “φούσκωσε” ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ερχομό του στην Ελλάδα, είπε:

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Υπάρχουν όμως νησιά, τα οποία δεν υπάγονται σε κάποια συμφωνία. Προκειμένου να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα προβαίνουμε σε αμοιβαία βήματα. Εδώ βλέπουμε ότι έχουν αναθεωρηθεί πολλές συμφωνίες, έχουν προστεθεί πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει συνθήκη που να λέει ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αναθεωρούνται. Και να επικαιροποιούνται μπορούν. Για παράδειγμα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπογράφηκε πριν από 20 χρόνια, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Για παράδειγμα οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την λέξη ‘Τούρκος’. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει λοιπόν ότι όλα αυτά θα πρέπει να επανεξεταστούν». 

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουράτ Εμίρ, με ερώτησή του στη βουλή, ζητεί από τον Τσαβούσογλου να ενημερώσει αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, συνήφθη νέα συμφωνία επέκτασης της υφιστάμενης για το προσφυγικό, όσο ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Τούρκος βουλευτής ρωτά να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη αν ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που πρέπει η Ελλάδα να επιστρέφει στην Τουρκία αυξήθηκε (στους 500) και γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε γνωστό στην Τουρκία.

The post Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Υπάρχουν όμως νησιά, τα οποία δεν υπάγονται σε κάποια συμφωνία! appeared first on Think News.via http://ift.tt/2z4aEyy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.