Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Αγοραπωλησίες 700 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει τώρα ο μεσάζοντας

Για πωλήσεις όπλων συνολικού ποσού 700 εκατ. ευρώ, οι οποίες ουδέποτε ολοκληρώθηκαν, καθώς προέκυψαν διάφορα κωλύματα, κάνει λόγο τώρα ο μεσάζοντας στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Με δηλώσεις του στη realnews, ο διαμεσολαβητής που προκάλεσε την επέμβαση της ελληνικής Βουλής, αποκαλύπτει την ύπαρξη πολλών υποθέσεων στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα προς τη Σαουδική Αραβία, αλλά και άλλες χώρες.

Ο ίδιος δήλωσε πως είχε πρόσβαση μόνο στις υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο είναι σε θέση να γνωρίζει και για άλλες διακρατικές συμφωνίες, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν το ποσό των 700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα έμπαινε στα κρατικά ταμεία. 

Όπως είπε, το υπουργείο Άμυνας κατάρτισε μία λίστα με 25 στρατιωτικά είδη που δεν χρειάζονταν. Σκοπός ήταν να πουληθούν.  «Εκεί που φτάσαμε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τορπίλισαν όλη αυτήν την προσπάθεια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο μεσάζοντας αποκαλύπτει μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια της πολύκροτης υπόθεσης της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, το Ριάντ ζήτησε την άμεση παράδοση 100.000 βλημάτων, έστω και ως μέρος της υπάρχουσας διακρατικής συμφωνίας, κάτι που, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αποδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους τους της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί. Διευκρινίζει δε, ότι η συνολική συμφωνία με την Ελλάδα ήταν για 300.000 βλήματα.

Μία ακόμη λεπτομέρεια της υπόθεσης αφορά τον ίδιο. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η ελληνική πλευρά ήλεγχε για εννιά μήνες τα έγγραφά μου, τις πιστοποιήσεις μου. Αν ένα δεν πληρούσε το πλαίσιο του νόμου, η πολιτεία μπορούσε να ζητήσει τη διόρθωση, την απόρριψη ή την επανέκδοσή του». Προσθέτει δε, πως η συμφωνία παραμένει σε ισχύ.

The post Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Αγοραπωλησίες 700 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει τώρα ο μεσάζοντας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zJ9Blu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.