Προφυλακιστέο το πλήρωμα του ρυμουλκού με 6 τόνους κάνναβης που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης

Προφυλακιστέο κρίθηκε σήμερα το εξαμελές πλήρωμα του ρυμουλκού «ANDREAS» που εντοπίστηκε με έξι τόνους κατεργασμένης κάνναβης, νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναυτικοί συριακής καταγωγής, υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για το φορτίο και ότι είχαν προσληφθεί από Κύπριο ατζέντη, για το ταξίδι του ρυμουλκού έως τη Μάλτα, όπου θα επισκευαζόταν σε ναυπηγείο της περιοχής. 

Το «ANDREAS» εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, νότια της Κρήτης, με 6,18 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (γνωστής και ως «σοκολάτας»), συνολικής αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι έξι Σύροι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Μετά από πολύωρη απολογία και με τη συνδρομή μεταφραστών και οι 6 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του πληρώματος είχαν συμφωνήσει με τον Κύπριο ατζέντη, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στις αρχές, να ναυτολογηθούν έναντι 600 δολαρίων τον μήνα ο καθένας, προκειμένου να αποτελέσουν το πλήρωμα του ρυμουλκού μέχρι την Μάλτα.

Το πλήρωμα αποτελούσε ο πλοίαρχος, που φέρεται να είχε πλαστό έγγραφο ικανότητας κυβερνήτη ρυμουλκού, δύο λαδάδες και τρεις ναύτες.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά αποθηκευμένα σε ειδική κρύπτη μέσα στο πλοίο, ενώ οι λιμενικοί, μαζί με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο, χρειάστηκαν να κόψουν λαμαρίνες για να τα εντοπίσουν.

Μάλιστα, πάνω από τους σάκους με την κατεργασμένη κάνναβη είχαν διασκορπιστεί ποσότητες μπαχαρικών, προκειμένου τα ναρκωτικά να αποπροσανατολίσουν, σε περίπτωση εφόδου ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Το πλήρωμα μετέβη αεροπορικώς από τη Συρία στο λιμάνι της Λεμεσού, από όπου το πλοίο αναχώρησε στις 30 Νοεμβρίου.

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, με ποιο τρόπο έγινε η φόρτωση των ναρκωτικών στο «ANDREAS», καθώς και το που θα ξεφορτώνονταν και με ποιον τρόπο. Η πληροφορία για τον εντοπισμό του παράνομου φορτίο φέρεται να δόθηκε από γαλλικές αρχές.

Η προανάκριση γα την εν λόγω υπόθεση συνεχίζεται, ενώ διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές του εξωτερικού.

Η ποσότητα που εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο ρυμουλκό είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει εντοπίσει η ελληνική ακτοφυλακή στη διάρκεια επιχειρήσεων.

The post Προφυλακιστέο το πλήρωμα του ρυμουλκού με 6 τόνους κάνναβης που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης appeared first on Think News.via http://ift.tt/2BzyPaH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.