Σύλληψη 57 Κύπριων φοιτητών έξω από την τουρκική πρεσβεία – «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου»

Στην σύλληψη 57 φοιτητών από την Κύπρο που σπουδάζουν στην Ελλάδα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Ο φοιτητές που πρόσκεινται στη φοιτητική παράταξη ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονταν για την αναμενόμενη άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα. 

Οι  αστυνομικοί της ΕΛΑΣ ζήτησαν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τους 57 φοιτητές και τους προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στην Αθήνα. Μετά τη διαδικασία της αναγνώρισης, οι 57 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαμαρτυρία για την άφιξη Ερντογάν

Posted by ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ on Dienstag, 5. Dezember 2017

«Μας κτύπησαν και μας έριξαν δακρυγόνα»

Η παράταξη, με ανακοίνωσή της, δίνει την δική της εκδοχή για το πως εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, που οδήγησαν στην σύλληψη των φοιτητών. Με ανακοίνωσή της στην σελίδα της, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση, ότι ακολουθεί πρακτικές Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου.

Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές.

Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές. Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό.

ERDOGAN GET YOUR SETTLERS OUT OF CYPRUS AND BURN IN HELL WITH EDJEVIT»

The post Σύλληψη 57 Κύπριων φοιτητών έξω από την τουρκική πρεσβεία – «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου» appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zU5N0S

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.