Στην Ινδονησία κάθε 3 χρόνια ξεθάβουν τους πεθαμένους για να βγάλουν οικογενειακή φωτογραφία

«Ευτυχισμένοι μαζί», zombie edition.

Θα θυμάσαι πώς την περασμένη δεκαετία, η ελληνική τηλεόραση πρόβαλλε τη τηλεοπτική κωμωδία «Ευτυχισμένοι Μαζί». Αυτή η σειρά έδειχνε τυπικές οικογένειες των`00s γεμάτες από «αταίριαστα ζευγάρια», που συγκρούονταν διαρκώς, αλλά στο τέλος τα βρίσκανε διότι «η οικογένεια πάνω απ΄όλα».

Δεν ξέρουμε αν τα μέλη της Ινδονησιακής φυλής Torajan έχουν δει Γιάννη Μπέζο και Ιωάννα Πηλιχού (φαντάσου εικόνα), αλλά σίγουρα λατρεύουν τις οικογένειές τους, ακόμα και τα νεκρά μέλη τους. Γι`αυτό λοιπόν και κάθε 3 χρόνια τους ξεθάβουν, τους πλένουν και τους ντύνουν με ωραία ρούχα και μετά ποζάρουν μαζί σε οικογενειακές φωτογραφίες, ως μέρος της γιορτής Ma’nene. Aυτό το τελετουργικό λέγεται «Η Τελετή του Καθαρισμού Πτωμάτων» και συμβαίνει εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα.

nekroi-beaoute

(«5 ευρώ το καθάρισμα, φιλική τιμή για σένα πασά μου!»)

 Ινδονήσιοι φωτογραφίζονται με τους νεκρούς συγγενείς τους Ινδονήσιοι φωτογραφίζονται με τους νεκρούς συγγενείς τους

(«Χαμογελάστε, είναι η Candid Camera, ή ο Rick Grimes από το Walking Dead»!)

 Ινδονήσιοι φωτογραφίζονται με τους νεκρούς συγγενείς τους

Για τους Torajan, η κηδεία είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να κρατήσει ακόμα και αρκετές εβδομάδες, με το νεκρό να τυλίγεται σε πολλαπλές στρώσεις υφάσματος, ώστε να επιβραδυνθεί η αποσύνθεση του σώματος του.

nekroi-beaoute7jpg

Μετά την κηδεία, οι καλεσμένοι ανανεώνουν το ραντεβού τους με το νεκρό μετά από 3 χρόνια. Φυσικά, ένα μέρος της «Τελετής του Καθαρισμού Πτωμάτων» είναι και το ντύσιμο του νεκρού με νέα, όμορφα ρούχα. Αυτό θα πει «Ευτυχισμένοι Μαζί»!

 Ινδονήσιοι φωτογραφίζονται με τους νεκρούς συγγενείς τους Ινδονήσιοι φωτογραφίζονται με τους νεκρούς συγγενείς τους


via http://ift.tt/2zQewQR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.