Έξω φρενών η Άγκυρα με τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, που κατονόμασε την Τουρκία ως νούμερο 3 εξωτερικό κίνδυνο για την Αμερική

Έξω φρενών είναι η Τουρκία με τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ στρατηγό Μακ Μάστερ.

Σε ομιλία του σε think tank στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Μακμάστερ κατονόμασε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους «νέους υποστηρικτές των εξτρεμιστών μουσουλμάνων» και εξήγγειλε πως στο εξής θα κατατάσσονται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας εξωτερικών κινδύνων για τις ΗΠΑ.

Πλέον αυτός ο άξονας έχει ως νούμερο ένα εξωτερικούς κινδύνους Ρωσία και Κίνα, ως νούμερο δύο Ιράν και Κίνα και νούμερο τρία Κατάρ και Τουρκία, καθώς πλέον θεωρούνται ως οι χώρες που υποστηρίζουν τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Αναλύοντας τα τουρκικά ζητήματα, ο στρατηγός Μακμάστερ δήλωσε πως τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα με την Δύση οφείλονται στην άνοδο του κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε σε πολύ έντονο ύφος:

«Με λύπη γνωστοποιήθηκε πως ο Σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ κ Μακ Μάστερ έκανε κάποια σχόλια για την χώρα μας και την κυβέρνηση, κατά την διάρκεια ομιλίας τους σε συνέδριο ενός think tank στην Ουάσιγκτον. Οι κατηγορίες του κ Μακ Μάστερ έχουν να κάνουν με την ασίγαστη μάχη κατά την τρομοκρατίας είναι αβάσιμες και μη αποδεκτές. Αναμένουμε οι ΗΠΑ που συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε ως φίλη και σύμμαχο να επιδείξει την ίδια στάση απέναντι στην χώρα μας, να πάψει κάθε μορφή συνεργασίας με τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG και να παράσχει πιο στέρεη και αποτελεσματική στήριξη στην συνεχιζόμενη αποφασιστική μας μάχη κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού σε ευθυγράμμιση με τους παραδοσιακούς μας δεσμούς συμμαχίας και διεθνούς νομιμότητας».

The post Έξω φρενών η Άγκυρα με τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, που κατονόμασε την Τουρκία ως νούμερο 3 εξωτερικό κίνδυνο για την Αμερική appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AXsNgB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.