Το 2018 ξεκινούν οι εργασίες του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη

Μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Μια πραγματικά θετική και αισιόδοξη είδηση είναι ότι εντός του 2018 ξεκινούν οι εργασίες για τις επεκτάσεις του μετρό στις δυτικές συνοικίες, Νεάπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Αμπελόκηπους, Εύοσμο, όλη τη ζώνη των λεγόμενων δυτικών συνοικιών. Είναι δύο γραμμές, δύο επεκτάσεις οι οποίες σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή, για τις οποίες είχαμε φέτος αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους δημάρχους των περιοχών αυτών και τώρα ήρθε πια η ώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες» ανέφερε.

Ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε: «Εντός του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες, οι οποίες είναι οι μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος και να ξεκινήσουν οι εκσκαφές του κανονικού έργου. Επίσης, θα ξεκινήσουμε μια πρωτοτυπία, και αρχαιολογικές εργασίες φέτος, έτσι ώστε όταν δημοπρατηθεί το έργο να είμαστε απαλλαγμένοι από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που είναι πάρα πολύ χρονοβόρες και πολλές φορούν προκαλούν καθυστερήσεις».

Το μετρό, όπως επισήμανε ο κ. Μυλόπουλος, θα γίνει μια ραχοκοκαλιά γραμμής και από εκεί και ύστερα οι συνδυασμένες συγκοινωνίες θα πρέπει να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι πολίτες να μεταφέρονται στον προορισμό τους.

«Την Πρωτοχρονιά του 2020 θα κυκλοφορούμε στην πόλη με το μετρό» κατέληξε.


via http://ift.tt/2CkHQ7q

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.