Οι καλύτερες ταινίες του 2017 σε 12 λεπτά
Αν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να επιλέξεις τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που φεύγει, είναι να τις μοντάρεις σε ένα ενιαίο τρέιλερ. Τόσα πλάνα από εντελώς διαφορετικές ταινίες να δέσουν αρμονικά σε ένα ολιγόλεπτο κλιπ που θα γοητεύσει τον θεατή και θα τον κάνει να αναζητήσει αμέσως εκείνες που του ξέφυγαν.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεκάδες τέτοια βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες βίντεο, αλλά κατά γενική ομολογία τo καλύτερo είναι εκείνο του Ντέιβιντ Έλριχ. Πρόκειται για τον κριτικό κινηματογράφου του IndieWire που κάθε χρόνο από το 2011 και μετά ετοιμάζει ένα και μοναδικό βίντεο, εκείνο με τις 25 καλύτερες ταινίες που είδε μέσα στη χρονιά.
Για φέτος, οι ταινίες που επέλεξε είναι οι εξής:
25. All These Sleepless Nights
24. The Lure
23. Baby Driver
22. mother!
21. Lady Macbeth
20. A Fantastic Woman
19. Foxtrot
18. The Big Sick
17. Thelma
16. Get Out
15. The Beguiled
14. Good Time
13. Wonderstruck
12. Okja
11. A Quiet Passion
10. Phantom Thread
9. The Post
8. Faces Places
7. Lady Bird
6. Columbus
5. The Florida Project
4. Personal Shopper
3. A Ghost Story
2. Dunkirk
1. Call Me By Your Name

Με εξαίρεση το «Dunkirk» καμία από αυτές δεν είναι μπλοκμπάστερ. Ακριβώς όμως επειδή δεν είναι οι ταινίες που ο περισσότερος κόσμος θα έσπευδε να δει στο σινεμά, ο Έλριχ μοντάρει το βίντεο με τέτοιο τρόπο που να μην μπορέσεις να αντισταθείς στη γοητεία τους και να τις αναζητήσεις στο κοντινότερο βιντεοκλάμπ (ή σε σχετικές ιστοσελίδες...). Αν θέλετε να διαβάσετε το σκεπτικό πίσω από την επιλογή τους, θα το βρείτε εδώ.

Ένα ακόμη βίντεο που ανεβαίνει κάθε χρόνο από το 2010 και πάντα αναμένεται με ενδιαφέρον, είναι εκείνο του YouTube editor Sleepy Skunk, που μοντάρει τα τρέιλερ όλων των ταινιών της χρονιάς σε ένα. Αυτό κι αν είναι φιλόδοξο σχέδιο. Και μπορεί να μην καταφέρνει να συμπεριλάβει όλες τις ταινίες (κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο), αλλά χωράει τόσες πολλές που δεν έχει νόημα να τις αναφέρουμε μία προς μία. Μπορείτε όμως να τις διαβάσετε εδώ, αφού δοκιμάσετε να αναγνωρίσετε όσες περισσότερες μπορείτε στο εξαιρετικό φετινό του βίντεο.
via http://ift.tt/2AJFqMo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.