Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη: Φέρνει μαζί του 130 Τούρκους κομάντος, 6 θωρακισμένα και τον προσωπικό του σεφ

Στον αστερισμό της επικείμενης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν κινούνται σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό γεγονός, αλλά η επίσκεψη Τούρκου προέδρου, πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια, έχει βαρύνουσα σημασία για τις δύο χώρες και όχι μόνο.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρόεδρου, στον απόηχο μάλιστα και της σύλληψης των εννέα Τούρκων που κατηγορούνται για εμπλοκή στην οργάνωση DHKP-C μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Εκτός αυτού, ο Ερντογάν φέρνει μαζί του έναν ολόκληρο… στρατό που θα τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα το διήμερο που θα βρεθεί στην χώρα μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε και το πλήρες πρόγραμμα της άφιξής του.

Στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον Ελληνα ομόλογό του και τον Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

Πιο αναλυτικά:

  • Μετά την άφιξή του ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή του, αλλά και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
  • Στη μία το μεσημέρι ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
  • Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

130 κομάντος, ο προσωπικός του σεφ και τα 6 θωρακισμένα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να έχει μαζί του πάνω από 130 Τούρκους «κομάντος». Οι μισοί θα παραφυλάνε κάθε του βήμα στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί θα είναι δίπλα του στην Κομοτηνή.

Επίσης μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 6 θωρακισμένα αυτοκίνητα (3 για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα και 3 για την Κομοτηνή) που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Εκλεισε… 200 δωμάτια σε ξενοδοχείο του Συντάγματος

Ο Τούρκος πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικό και ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος και έχει κάνει κράτηση για… 200 δωμάτια. Μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα έρθει και ο προσωπικός του σεφ ο οποίος θα φροντίσει για τα γεύματά του Ερντογάν κατά την διήμερη παραμονή του στην Αθήνα και στην Κομοτηνή.

Τον Ερντογάν θα συνοδεύει και πληθώρα Τούρκων δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις… επάλξεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ετσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

The post Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη: Φέρνει μαζί του 130 Τούρκους κομάντος, 6 θωρακισμένα και τον προσωπικό του σεφ appeared first on Think News.



via http://ift.tt/2iO2Col

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.