Γιατροί αφαίρεσαν 12 κιλά περιττώματα από δυσκοίλιο άνδρα που έπασχε από σπάνια πάθηση του εντέρου

Οι γιατροί αφαίρεσαν 12 κιλά περιττώματα από το έντερο ενός άνδρα που φέρεται να ήταν δυσκοίλιος από τη γέννησή του.

Το έντερο του 22χρονου είχε μακρύνει κατά 180 εκατοστά και αφαιρέθηκε από χειρουργούς στο 10ο Νοσοκομείο της Σαγκάης, στην Κίνα.

Πιστεύεται ότι ο νεαρός άνδρας είχε τη νόσο του Hirschsprung, η οποία προκαλεί πρήξιμο των εντέρων λόγω της έλλειψης ορισμένων νευρών που τα ελέγχουν.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ο άνδρας έμοιαζε σαν να ήταν εννιά μηνών έγκυος εξαιτίας της επώδυνης μεγέθυνσης του εντέρου που οφειλόταν στη συσσώρευση περιττωμάτων.

Chinese doctors removed 28 pounds of feces from the bowels of a 22-year-old man who was reportedly constipated since birth (pictured) 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είχε δυσκοιλιότητα για χρόνια και έμοιαζε «σαν να ήταν έτοιμος να εκραγεί».

Ο ασθενής είπε ότι πάντα υπέφερε από δυσκοιλιότητα και χρησιμοποιούσε καθαρτικά, αλλά αυτά του πρόσφεραν μόνο μια σύντομη ανακούφιση.

Πήγε τελικά στο νοσοκομείο, ώστε οι γιατροί να τον ανακουφίσουν από τα συμπτώματά του.

The surgeons at Tenth People’s Hospital of Shanghai in China removed 30 inches of the affected part of his colon (pictured) 

Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι ο άντρας είχε για μήνες, ακόμα και για χρόνια, κόπρανα μέσα σε ένα τμήμα του παχέος εντέρου του, τα οποία προκάλεσαν το τεράστιο πρήξιμο της κοιλιάς του.

Ο Δρ. Yin Lu είπε ότι η επέμβαση διήρκεσε τρεις ώρες και αφαιρέθηκε το τμήμα του πρησμένου εντέρου, σύμφωνα με το Inverse Science.

Μετά την αφαίρεση του εντέρου του, οι χειρουργοί το έραψαν και στα δύο του άκρα για να μην πέσουν έξω τα περιττώματά του.

Η νόσος του Hirschsprung επηρεάζει ένα στα 5.000 μωρά.

Επίσης, η κατάσταση αυτή είναι πιο συνηθισμένη στους άντρες.

Hirschsprung's disease affects one in every 5,000 babies. Pictured: Doctor with section of colon removed from the unnamed 22-year-old chinese man with Hirschsprung's disease

Επιπλέον, το Hirschsprung σχετίζεται με ορισμένες κληρονομικές παθήσεις, όπως το σύνδρομο Down και άλλες γενετικές ανωμαλίες.

Μερικές φορές, η ανάπτυξη αυτής της ακραίας μορφής δυσκοιλιότητας απαιτεί επέμβαση και χρήση στομίας (το γνωστό σακουλάκι).

Κάποια απ’ τα συμπτώματα είναι πρησμένο στομάχι, αέρια, διάρροια και εκκένωση πράσινων υγρών.

Στα μικρά παιδιά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρησμένο στομάχι, επίμονη δυσκοιλιότητα και αύξηση σωματικού βάρους.


via http://ift.tt/2BFL3ev

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.