Ηλικιωμένοι yκέι 89 και 85 ετών αποφασίζουν να παντρευτούν μετά από 50 χρόνια σχέσης

Ένα ηλικιωμένο yκέι ζευγάρι από την Αυστραλία που ήταν μαζί για 50 χρόνια ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να παντρευτούν μετά την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Ο 85χρονος Arthur Cheeseman και ο 89χρονος John Challis, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία yκέι ζευγάρια της χώρας και πάντα ήλπιζαν να μπορέσουν κάποια στιγμή να παντρευτούν.

Και μετά από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που δείχνει ότι περίπου το 62% των ανθρώπων υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση αυτή, επιβεβαίωσαν στο ABC ότι θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το επόμενο έτος.


Ο κ. Challis πιστεύει ότι η ιστορική ψηφοφορία τους έδωσε “αξιοπρέπεια, υπόληψη και θέση στην κοινωνία” και πως πλέον τους κάνει να νιώθουν πως είναι “ίδιοι με όλους τους άλλους.”

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός και ο σύντροφός του, οι οποίοι γνωρίστηκαν το 1967 σε μια γκαλερί τέχνης, σχεδιάζουν να κάνουν έναν ήσυχο γάμο τον Ιανουάριο.


Ο κ. Challis πρόκειται να γιορτάσει το επόμενο έτος τα 90α γενέθλιά του και είπε ότι μπορούν ακόμη να συνδυάσουν τα δύο γεγονότα.


Πρόσθεσε ότι το να πάρουν το πιστοποιητικό γάμου δεν θα τους έκανε απλά ίσους με τα άλλα μέλη της κοινωνίας, αλλά θα τους έδινε και δικαιώματα σε κληρονομικά θέματα.


Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, 7.817.247 άτομα ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων σε σύγκριση με τα 4.873.987 που ήταν κατά.

Το νομοσχέδιο εισήχθη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο λίγες μόνο ώρες μετά τα αποτελέσματα, γεγονός που αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα για την επίσημη απόφαση.


Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull κάλεσε τους βουλευτές να λάβουν σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα και να δεσμευτούν να νομιμοποιήσουν τον γάμο ομοφυλοφίλων πριν από τα Χριστούγεννα.via http://ift.tt/2yVjxbj

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.