Διάγγελμα Ροχανί: To Ιράν κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους κήρυξε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος στην κρατική τηλεόραση.

Το ίδιο «μήνυμα» έστειλε και στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της δράσης της τζιχαντιστικής ομάδας στη Συρία και το Ιράκ σε μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στην επίσημη ιστοσελίδα της φρουράς, Sepah News.

Στην εν λόγω ανακοίνωση ο στρατηγός ευχαρίστησε επίσης τη συμμαχική δύναμη, Χεζμπολάχ -τη λιβανική ένοπλη ομάδα- για τον «αποφασιστικό» ρόλο της στη μάχη κατά της οργάνωσης.

Οι ιρανικές πολιτοφυλακές βοηθούν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2014 τόσο στον πόλεμο κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης όσο και κατά των εξτρεμιστών. Τουλάχιστον 1.000 Ιρανοί μαχητές, ορισμένοι εκ των οποίων Αφγανοί μετανάστες που στρατεύτηκαν εθελοντικά, υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στο Ιράκ, οι σιιτικές πολιτοφυλακές συμμετέχουν στη συμμαχία ΗΠΑ και ιρακινής κυβέρνησης, που εκδίωξαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη τον Ιούνιο και έχουν σχεδόν καταφέρει να εξαφανίσουν την τζιχαντιστική οργάνωση από τη χώρα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη Βηρυτό την Δευτέρα το βράδυ, ο ηγέτης της Χεσμπολάχ Χασάν Νασράλαχ αποκάλυψε πως η ομάδα είναι έτοιμη να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ, μόλις η κεντρική κυβέρνηση ανακοινώσει αποφασιστική νίκη.

The post Διάγγελμα Ροχανί: To Ιράν κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zaGRlx

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.