Τουρκία: Tέλος οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης και αρμόδιος Υπουργός για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, δήλωσε ότι «πλέον ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια, κατά την περίοδο των ηγεσιών των Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ».

Η δήλωση έγινε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, μετά την στρατιωτική παρέλαση για τα 34 χρόνια από την ανακήρυξη της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” (ΤΔΒΚ), η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ είπε ότι η τουρκική πλευρά υποστήριξε τα σχέδια λύσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διασκέψεις της Ελβετίας απέτυχαν, «εξαιτίας της μη ρεαλιστικής και ασυμβίβαστης στάσης-στρατηγικής της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Αθήνας». Με αυτόν τον τρόπο, είπε, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες που ξεκίνησαν το 2008. «Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει πλέον να πάψει να συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί, στηριζόμενη στην μη ουδέτερη στάση της Ε.Ε.», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Ακντάγ, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι η ίδρυση της “ΤΔΒΚ” εγγυάται την ειρηνική συμβίωση των Τουρκοκύπριων με τους Ελληνοκυπρίους.

The post Τουρκία: Tέλος οι συνομιλίες για το Κυπριακό appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yIVFaw

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.